Hogyan épül fel egy leesés védelmi rendszer, mit takarnak az ABS-Lock SYS elnevezések?

ABS-Lock SYS - traversable_1

Honlapunkon megtalálható zuhanásgátló rendszerek széles skálája sok tekintetben ijesztő lehet, nincs azonban annyi, hogy úgy érezzük, minden felületre van megoldás. Azonban ezek a rendszerek roppant rugalmasan alakíthatóak, így valóban minden  irányba, minden felületre szerelhetünk vonalmenti leesésvédelmi rendszert.

 

A név kötelez….

Első lépésben nézzük meg mit takarnak az elnevezések.

ABS-LOCK SYS: A “SYS” megjelölés jelzi, hogy leesés védelmi RENDSZER-el van dolgunk, ami biztosan drótkötél használatával jár a kikötési pontok között

  Páros/Páratlan: A “SYS” jelzés mögött álló számok közül a páros számok az átjárható rendszereket jelölik. A használó a két végpont között átakasztás nélkül, szabadon mozoghat a teljes hosszon. A kikötési pontok  a kocsit átengedő speciális elemben végződnek, a szabad mozgást nem karabiner, hanem kocsis rácsatlakozás biztosítja.

A páratlan számok jelzik azt, hogy a rendszerünk nem átjárható, szabadon mozogni csak az egyes kikötési pontok között tud a használó, amire normál karabinerrel csatlakozhat fel.

I-III, II-IV: Maga a szám a drótkötél vastagságára utal. A kisebb szám, tehát az I és a II a 8mm, míg a nagyobb szám, tehát a III és a IV 6mm vastag drótkötelet jelöli

Tehát összességében ha egy kiírásban az “ABS-Lock SYS III” terméknevet látjuk, akkor (a terméknevet hátulról elemezve) már a névből tudjuk, hogy ez egy 6mm-es drótkötéllel szerelt, nem átjárható zuhanásgátló rendszer.

Természetesen az ABS-Lock SYS rendszerek többre hivatottak, mint amit egyetlen név kifejezhet. Felépítésük rugalmasságának köszönhetően alkalmasak vízszintes, függőleges valamint fej feletti irányok kiszolgálásara is. Mindezt betonba, fémbe, fába, üreges vagy tömör anyagokba rögzítve akár burkolatlan, akár szigetelt és burkolt felületekről legyen szó.


Következő blogbejegyzésünkben felépítünk egy teljes rendszert a tervezéstől a kivitelezésig.


 

Korábbi bejegyzéseink bemutatják a leesés elleni védelem alapjait, (letölthető füzettel!), valamint az ehhez használt eszközöket is. Tudástárunkat folyamatosan bővítjük, érdemes rendszeresen visszalátogatni!